Raději za nás necháváme mluvit ovoce. Jablko & čokoládu, ale sluší se také představit.
Naše výrobky vznikají přímo v srdce krásné moravské vesničky Dolenice, kde jsme na míru vybudovali SUŠÁRNU OVOCE A ČOKOLÁDOVNU.
Náš příběh začal náročnou rekonstrukcí bývalé prodejny Jednota, kterou jsme změnili na moderní „sušárnu ovoce“ a čokoládovnu. Zrodilo se příjemné prostřední, jehož finálním výrobkem je dokonalá symbióza kvalitního českého ovoce jablko s tou nejemnější belgickou čokoládou. Cílem veškerého našeho úsilí je produkt, který může vzniknout pouze šetrným přístupem k ovoci a poctivou prací.
Garantujeme původ každého jablka - kde rostlo, kdy bylo sklizeno a především šetrné zpracování. Osobně známe pěstitele jablek / sady / zázemí.
Čokoláda
Třeba naše mléčná čokoláda je vyrobena z kakaových bobů odrůdy Forastero, které vyrostly v Jižním Pacifiku v mělké, ale velmi úrodné vulkanické půdě podél pláží malého souostroví Vanuatu. Kakaové boby Forastero z Vanuatu jsou neuvěřitelně vzácné, což z každého zrnka činí drahocenný klenot. Vanuatu vypadá jako ráj, ale jeho tropické klima - s častými cyklóny a těžkým monzunovým obdobím - znamená, že pěstování kakaa není pro slabé povahy.
Fermentace kakaa pro naši čokoládu Vanuatu 44 probíhá na ostrově Malekula. Místní farmáři mají dlouholetou tradici kvality a společně garantujeme, že zde vyrobené kakao je skutečným národním pokladem.
Naše produkty se pyšní GARANCI PŮVODU
- farmář = šetrný přístup
- ruční práce = dokonalý produkt 👍